Hammashihna-lineaariyksiköt

Hammashihnavetoiset lineeariyksiköt ovat nopeita ja suhteellisen tarkkoja. Ne ovat saatavina joko ilman moottoreita tai askel/servomoottorein varustettuna. Tyypilliset käyttökohteet ovat sovellukset, joissa tarvitaan pitkää ja nopeaa liikettä. Kuormat ovat yleensä suhteellisen pieniä.

Ohjelman laaja-alaisuuden takia tässä on esitetty tavallisimmat yksiköt.

Takaisin etusivulle

 

.


LEZ1

Kevyt hammashihnavetoinen askelmoottorivetoinen yksikkö. Saatavissa jopa 6m:n pituisena. Maksimi liikenopeus 1,5m/s, toistuvuus +-0,2mm. Tällaisilla yksiköillä voi rakentaa vaikkapa kevyiden tuotteiden varastointiautomaatin, suurkuvaplotterin tai vaikkapa 3D tulostimen. Hammashihna HTD3m, 9mm. Kelkan paino 0,43 kg, johteen paino 3 kg/m. Liikematka 60mm/kierros. Saatavana moottorilla varustettuna. 3D mittakuva saatavana.

 

 


LEZ1G

LEZ1G (Blue Line) on kompakti yksikkö. Sen vahvuuksia ovat suuri liikenopeus, laaja valikoima vetomoottoreita sekä joustava asennus erilaisille alustoille. Maksiminopeus 2,4 mm/s. Varustettu raja- ja referenssikytkimin, referenssin tarkkuus 0,1mm. Hammashihnan leveys 15mm.

Sopii erityisen hyvin esimerkiksi nopeisiin käsittelijöihin, varastointijärjestelmiin ja vastaaviin. Ohjaus voi olla erillisen ohjaimen avulla tai yhtenä akselina CAN-pohjaisessa ohjauksessa.


LEZ2

LEZ2 on saatavan jopa 6m pituisena. Sen hihna on 25mm leveä, joten se kestää suuria kuormituksia Moottoreina voi olla MS-600 askelmoottori tai EC60/86 servomoottorit. Nopeus voi olla jopa 5m/s, joten erittäin nopeat käsittelytehtävät onnistuvat. Lisäksi yksikkö on erittäin matala, joka joissakin sovelluksissa on hyvin tärkeä.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi kappaleiden käsittelylaitteet, nopeat X/Y-järjestelmät, varastoautomaatit jne.. Akseliin on saatavana sekä servo- että askelmoottoreita. Yksikössä on raja- ja refernssikytkimet, joten käyttöönotto on nopeaa.

Tähän yksikköön on saatavana edellisessä kohdassa mainitut moottoriyksiköt. Kuten kaikista komponenteista, näistä on saatavana 2D ja 3D mittakuvat useissa formaateissa.